Kinderyoga therapie

Door middel van kinderyoga-therapie werk ik met kinderen aan bewustwording en hun ontwikkeling. Allereerst bewustwording van het lichaam. Door meer in contact te komen met je lichaam ga je automatisch meer uit je hoofd en ontstaat er een balans. Vanuit deze balans werk ik spelenderwijs met het kind aan het thema wat hem of haar bezighoudt of aandacht behoeft. Dit kan zelfvertrouwen zijn, weerbaarheid, stress, emotieregulatie, rouw of prikkelverwerking. Het uitgangspunt waar we op bouwen is altijd positief, we werken vanuit de kracht van het kind. Echter is er uiteraard ook ruimte voor gevoelens van verdriet, angst of woede.

 

Bij kinderyoga-therapie maak ik gebruik van muziek, massage, kinderyoga-houdingen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, dans, expressie, creativiteit en verhalen. De lessen zijn altijd op maat en individueel.

 

Kinderyoga-therapie is mogelijk voor alle kinderen, juist ook wanneer zij een beperking hebben. Door het individuele karakter kan er voor iedereen een gepast aanbod gemaakt worden. Er is zowel kortdurende als langdurende therapie mogelijk.

 

Een kortdurend individueel traject bestaat uit 5 momenten;

- Telefonische intake (30 min.)
- Les bij jou thuis (60 min.)
- Telefonische tussentijdse evaluatie (15 min.)
- Les bij jou thuis (60 min.)
- Telefonische eindevaluatie (30 min.)

 

Tijdens de intake bespreken we met welk thema we aan de slag gaan. Waar loopt jouw kind tegenaan? Wat speelt er thuis of op school en welke handvaten heb je nodig? 
Na deze intake ontwikkel ik een les op jouw kind afgestemd, ingaande op het thema wat we besproken hebben. Deze kom ik dan bij jullie thuis geven aan jouw kind, jij bent hier bij. Het is de bedoeling dat de les handvatten geeft die opgepakt worden in het dagelijks leven. Ik zal hierin dan ook verschillende onderdelen verwerken welke los van elkaar in het dagelijks leven geïntegreerd kunnen worden. Je kunt dan denken aan lichaamsoefeningen, affirmaties, massage, ademhalingstechnieken en een helend verhaal wat je aan je kind voor kan lezen. 
We maken een afspraak om te evalueren of het lukt om de ontspanningstechnieken thuis toe te passen. Tijdens een telefonisch gesprek kun je aangeven waar je tegen aan loopt en waar jij of je kind graag meer hulp bij wilt.
Tijdens een volgende afspraak thuis gaan we hier verder op in. Dit is dus geen nieuwe les, maar een verdieping op de originele les.
Tot slot plannen we een telefonische eindevaluatie waarbij we de laatste puntjes op de i zetten en de laatste vragen gesteld kunnen worden.

 

Een langdurend individueel traject bestaat uit een serie van individuele lessen welke voor onbepaalde tijd door blijven lopen. Tijdens een langlopend traject kan er wisselend ingespeeld worden op actuele thema's en vragen. Bij een kortdurend traject wordt een specifiek onderwerp behandeld. 

 

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

 

* Regio Nijmegen

* Betaling vanuit PGB is mogelijk

* Voor kosten zie prijslijst